BeleidsMonitor Biogas

Opdrachtgever

Projectnaam

Link

Simulatiemodellen kunnen nuttige hulpmiddelen zijn maar hoe ontsluit je de nieuwe inzichten naar een groot publiek. De laatste jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar zogenaamde “Serious Games”. Dit zijn spellen, gebaseerd op scenario’s uit het echte leven , die door 1 of meerdere professionals worden gespeeld. Het doel is vaak de spelers te laten ervaren en inzien wat mogelijke consequenties zijn van beslissingen of hoe partijen interacteren onder bepaalde omstandigheden. Naar aanleiding van de systeemverkenning biogas in opdracht van de Provincie Gelderland heb ik gewerkt aan een manier om het ontwikkelde simulatiemodel te ontsluiten naar een groter en breder publiek. Het streven hierbij was dat de inzichten die we hadden opgedaan tijdens de systeemverkenning zouden worden overgedragen aan het publiek. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een combinatie van een “Serious Game” rond biogas en een informatie portal. Hierin komt alle relevante informatie rond het onderwerp biogas samen in 1 simpele illustratie van de biogasketen. Bekijk ook de <a href=”http://www.in2systems.nl/portfolio-view/beleidsmonitor-biogas/communicatie-beleidsmonitor/” rel=”attachment wp-att-435″>Communicatie Beleidsmonitor</a> over het nut en de noodzaak van de beleidsmonitor voor biogas.